TARİHÇE
1957 yılında Devlet Tatbiki Güzel Sanatlar Yüksek Okulu'nda “Dekoratif Resim Bölümü” ismiyle eğitime başlayan bölümümüz 1982 tarihinde Marmara Üniversitesi bünyesine katılmış ve “Resim Bölümü” adıyla eğitime devam etmiştir. Dekoratif Sanatlar Bölümünde mimaride resim ve dekorasyon uygulamaları konularında eğitimler verilmiş, atölyelerde ağırlıklı olarak fresko, sgraffito, rölyef ve mozaik konularında pratik çalışmalar gerçekleştirilmiştir. Bölümümüz tarihi koşulların etkisiyle zaman içinde resim sanatının çağdaş uygulamalarına yönelerek disiplinlerarası bir sanat anlayışı benimsemiştir.
EĞİTİM ANLAYIŞI
Resim Bölümü, günümüzün sosyal ve teknolojik koşullarında yaratıcılığını farklı alanlarda kullanabilen, olağanın dışında çözümler ve ifadeler üretebilen ve kültür sanat dünyasında etkili katılımlar gerçekleştirebilen sanatçı adayları yetiştirmeyi amaçlar.
Bölümde öğrencinin bireysel yaratıcılığını, çözümleme becerilerini ve eleştirel bakış açısını geliştiren bir eğitim programı uygulanmaktadır.
Bölümün eğitim programı bireysel ve grup çalışmalarının yapıldığı atölye dersleri ve bu derslerin paralelindeki diğer pratik ve teorik derslerden oluşmaktadır. Deneysel çalışmalara öncelik veren programlarımız, konferans, seminer, sergi ve uygulamalarla desteklenmektedir. Bölümümüzde her dönem sanatçı ve küratör ziyaretleri gerçekleştirilmekte, sanat dünyasıyla iletişim olanakları sağlanmaktadır.
Resim Bölümü'nün eğitim anlayışı farklı mecralarla çalışmaya olanak veren, yeni yöntem ve ifade tarzlarının araştırılmasına destek sağlayan bir yapıdadır.
Bölümümüzün mezunları, Türkiye ve dünya genelinde sanatsal etkinlik ve araştırmalarda etkin bir şekilde yer alarak, çağdaş sanat alanının biçimlenmesinde aktif roller üstlenmektedir.
Bu sayfa Painting tarafından en son 25.04.2023 10:11:24 tarihinde güncellenmiştir.